Για εμάς

Είμαστε μια αλυσίδα μεξικάνικων urban, street food spots στην καρδιά της Αθήνας και ειδικευόμαστε στην Τex-Μex κουζίνα! Το χαρακτηριστικό μας;

Βασιζόμαστε στην “Do it Yourself” λογική, όπου ο επισκέπτης μπορεί να «παίξει» και να δημιουργεί τη δική του γευστική mexican εμπειρία επιλέγοντας τη βάση, τη γέμιση, τα toppings αλλά και τα συνοδευτικά που προτιμά.

Ιστορία

Η ιστορία του Ancho ξεκινά το 2013, με το άνοιγμα του πρώτου εστιατορίου στο Χαλάνδρι και συνεχίζεται με άλλα τρία καταστήματα στα προάστια της Αθήνας σε Κηφισιά, Γλυφάδα και The Mall Athens. Ακολουθεί το πολυσύχναστο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης καθώς και το πιο πρόσφατο με «international” χαρακτήρα στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Έμπνευση

Το Μεξικό είναι η γενέτειρα ορισμένων από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα συστατικά: αβοκάντο, κολοκύθες, ντομάτες, φασόλια, καλαμπόκι και chili.

Η πολιτιστική ανάμιξη του Μεξικού έχει δημιουργήσει μια πλούσια γαστρονομική ποικιλία, που ξεχωρίζει σε κάθε περιοχή του, όχι μόνο λόγω των συστατικών της αλλά και της πολιτιστικής της ταυτότητας. Ως λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας, ο Γιάννης Δελμούζος και ο Μελέτης Κρίκος αποφάσισαν να φέρουν το «γρήγορο», αλλά νόστιμο και ποιοτικό μεξικάνικο φαγητό που γνώρισαν και αγάπησαν κατά τη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων σε Αμερική και Αγγλία, στην αθηναϊκή πρωτεύουσα. Έτσι, το Ancho γεννήθηκε στην Ελλάδα και τώρα βρίσκεται στις πιο πολυσύχναστες γειτονιές της Αθήνας.

Ποιότητα

Όλα μας τα προϊόντα παρασκευάζονται στις κουζίνες του Ancho από τους έμπειρους σεφ μας καθημερινά, καθώς δεν χρησιμοποιούμε ούτε καταψύκτες αλλά ούτε και φούρνους μικροκυμάτων. Αντιθέτως, προμηθευόμαστε πρώτες ύλες σε καθημερινή βάση προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ποιότητα αλλά και την φρεσκάδα των προϊόντων μας. Εισάγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα ώστε να διατηρούμε και να παράγουμε σωστά τις μεξικάνικες γεύσεις μας.

Το γουακαμόλε μας παρασκευάζεται από αβοκάντο Hass και ανανεώνεται ανά δύο με τρεις ώρες καθημερινά, τα nachos μας είναι κομμένα στο χέρι και φρεσκοτηγανισμένα, το τυρί που χρησιμοποιούμε είναι Monterey Jack, ενώ οι salsas μας φτιάχνονται με αυθεντικές μεξικάνικες πιπεριές.

Και όλα αυτά αποδεικνύουν πως πέρα από αφοσιωμένοι στο να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας, αγαπάμε πραγματικά το μεξικάνικο φαγητό.

Βιωσιμότητα

Στο Ancho δίνουμε μεγάλη αξία και σεβασμό όχι μόνο στους επισκέπτες μας αλλά και στο περιβάλλον. Εργαζόμαστε συνεχώς για τη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος ενεργώντας με βιώσιμο τρόπο σε οποιοδήποτε δυνατό επίπεδο.

Στα καταστήματά μας χρησιμοποιούμε βιοδιασπώμενα σκεύη μιας χρήσης από ζαχαροκάλαμο, ενώ όλα τα μη βιοδιασπώμενα σκεύη και μπουκάλια απορρίπτονται σε κάδους ανακύκλωσης.

Όλος ο εξοπλισμός και τα συστήματα φωτός μας είναι όσο το δυνατόν πιο ενεργειακά αποδοτικοί και όλοι οι υπάλληλοί μας είναι σχολαστικά εκπαιδευμένοι σε βιώσιμες πρακτικές.

Όλα τα αχρησιμοποίητα τρόφιμα στο τέλος της ημέρας συσκευάζονται και προσφέρονται την επόμενη μέρα σε οικογένειες και οργανισμούς που το χρειάζονται πραγματικά.